Scriptiebespreking

In elke Saswitha Actueel: de bespreking van een scriptie van een gediplomeerd Saswitha Yogadocent. Dit keer de scriptie Authenticiteit als hedendaags synoniem voor het begrip zuiverheid van Patañjali, geschreven door Lizette Belksma.

“Wij worden vandaag de dag overspoeld met boeken over management theorieën en met name spiritueel en authentiek leiderschap staan in het brandpunt van de belangstelling. Lizette Belksma buigt zich over de vraag of het begrip zuiverheid van Patanjali synoniem zou kunnen zijn met ons begrip van authenticiteit.
Daarvoor doet zij een vergelijkende literatuurstudie en onderzoekt wat in een management theorie onder authenticiteit kan worden verstaan. Hoe en wanneer spreken wij van authentiek gedrag, wat is een authentiek persoon en wat zijn authentieke beslissingen?

LizetteBelksma

Dan staat zij uitvoerig stil bij wat Patanjali over het begrip zuiverheid heeft gezegd en poogt zo helder mogelijk dit moeilijke begrip te duiden. Dat is gecompliceerd – soms verwarrend ( ook taalkundig!) – maar toont aan hoe verstrekkend en diepgaand zijn opvatting over zuiverheid is.Haar interessante conclusie zet ons begrip van authenticiteit op scherp , biedt een mogelijkheid daar anders naar te kijken en maakt ons nogmaals bewust van de spirituele diepgang van de yogafilosofie”.

Op onze website vind je meer eindscripties van oud-studenten. De besprekingen (geschreven door Nanda Geerling, docent in onze cursus Yoga en Wijsbegeerte) vind je in de nieuwsbrief, op de website en op Facebook. Er is immers zo veel om te delen als opleiding, samen met al onze studenten en oud-studenten. Veel leesplezier!

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.