Cursussen

Een cursus gaat dieper in op een bepaald onderwerp en bestaat uit acht lesdagen: één lesdag per twee weken van september-januari of van januari-mei/juni. Yoga en Wijsbegeerte bestaat uit zeven lesdagen: een zondag per maand van oktober-april. Je kunt cursussen volgen als onderdeel van de vierjarige opleiding, als losse cursus of als bijscholing.

Cursussen als modules

Cursussen kun je beschouwen als bijvakken. Van de acht die het programma bevat moet je er vier met een examen afronden om ze mee te laten tellen voor het diploma van de opleiding. Cursussen gelden dan als modules. Je volgt ze naast de basisopleiding of je kan er extra studietijd voor reserveren.
Anatomie/Fysiologie is voor het diploma verplicht (vrijstelling is mogelijk als je een medische opleiding hebt afgerond). De overige drie kies je zelf op grond van je eigen interesse. En op welk moment van de opleiding je ze wil volgen. Er is keuze uit:

Voor de volgende cursussen gelden enige voorwaarden: Adem en Ademtherapie mag je volgen als je ten minste het eerste basisjaar van de opleiding hebt afgerond. Adem en Prānāyāma als je Adem en Adem­therapie met een examen hebt afgesloten.

Losse cursus volgen

Als je belangstelling hebt voor een van onze cursussen zonder dat je de hele opleiding volgt (of je wil  alvast een cursus doen en wellicht in de toekomst de hele opleiding), dan heb je de keuze uit:

Cursus als bijscholing

Al onze cursussen kunnen als bijscholing gevolgd worden door leden van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). De VYN kent een bijscholingsverplichting van 60 punten per 5 jaar. 1 contactuur = 1 punt. Een cursus is 30 (of 34) bijscholingspunten.

Herhalingsdagen als bijscholing

Ben je oud-cursist, dan kun je ook herhalings­dagen volgen: een lesdag opnieuw bijwonen van een cursus die je eerder hebt gedaan. Deze herhalingsdagen gelden als bijscholing. Zie per cursus het aantal bijscholingspunten per lesdag. Voor Yoga en Wijsbegeerte is inschrijving per lesdag mogelijk (4 bijscholingspunten), ook als je de cursus nog niet eerder hebt gedaan. Kijk op het maandoverzicht voor alle lessen met onderwerpen voor de huidige/komende maand.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.