Jaar 4: je specialiseren

Specialisatie kiezen
Het vierde jaar van de opleiding is je speciali­satiejaar. Een persoonlijk verdiepingsjaar waarbij je leert hoe je yoga toepast op een bepaalde doelgroep, uitgaande van ervaring, kennis, herkenning en inleving. Je kunt een specialisatiejaar volgen als je de driejarige basisopleiding hebt afgerond, incl. de eerste praktijktoets (P1).

Er zijn 3 specialisatiejaren:

Een specialisatiejaar sluit je af met een theoretisch examen en een praktijkexamen (P2).
Met de P2 worden zowel de basisvaardigheden in het lesgeven als de specifieke vaardigheden van het betreffende specialisatiejaar getoetst. Hiermee rond je het onderdeel Lesgeven van de gehele opleiding af.

Specialisatiejaar als bijscholing
Om een specialisatiejaar te kunnen volgen als bijscholing wordt uitgegaan van voldoende kennis van de chakrafilosofie, zoals aangeboden in het derde basisjaar van de Saswitha Opleiding (Jaar 3: inzicht in de chakra’s) en voldoende basis in het yogales geven (vgl. P1).

Voor het specialisatiejaar Chakrapsychologie geldt bovendien als voorwaarde voor deelname dat je één van de cursussen Adem en Ademtherapie of Ayurvedische massage hebt afgerond, als voor­bereiding op het leren werken met de subtiele uitstralingskracht van de handen om je cursisten ook persoonlijk te kunnen begeleiden.

Heb je nog vragen over de specialisatiejaren of wil je weten hoe je deze het beste kunt laten aan­sluiten op je eerdere opleiding(en), vraag dan gerust een gesprek aan met Anneke Verweijen of Diana Plenckers (directie).

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.